02/28/13 10:45
(http://radiomilena.com/)

Костов вижда много труден мандат на служебното правителство

Дали може президентът да изпълни всичко? Категорично не може. Това, което той каза, трябва да се разбира така – че законодателна платформа за антимонополни действия няма и в момента не може да се създаде. От тази гледна точка много труден мандат на служебното правителство виждам. Това заяви съпредседателят на СК Иван Костов днес в НС след обръщението на президента, съобщи actualno.com. Депутатът е обърнал по-специално внимание на онази част от обръщението на президента, която е насочена към следващото НС. Президентът го направи, защото вижда решение извън рамките на този парламент, поясни Костов. Държавният глава беше коректен: каза какво „да“ и какво „не“, относно исканията на протестиращите, подчерта Костов. Той спомена, че ако започнем да разграждаме държавата и да я връщаме към комунизма, ще стане кошмар, неслучайно напомни цялата история на България без парламенти, партии и със суспендирана Конституция. Президентът обяви какво ще брани в България, коментира Костов.

Може най-много да се опитат да решат проблема с намаляване цената на тока, и то едва ли ще бъде в правилната посока. Има много рискове в управлението на страната – например слухът, че ще бъдат спирани еврофондове за България и ако излезе верен, то тогава ще имаме финансова система с прекомерен дефицит. Така че президентът трябва да бъде подкрепен не само оттук, но и от ЕК, за да бъдат намалени тези рискове за системата,смята Костов.

От думите на президента в обръщението му днес пред НС съпредседателят на СК Иван Костов е разбрал, че към 13-ти държавният глава трябва да разпусне НС. А програмата на парламента трябва да се свие до най-належащото за приемане, примерно, законите за специалните служби и за националната сигурност не могат да бъдат приети.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване