02/28/13 09:34
(http://www.klassa.bg/)

Михаил Миков: Рано е да мислим за това кой ще бъде следващият премиер

„Твърде рано е да мислим за това кой ще бъде следващият премиер, сега трябва да мислим как да спечелим изборите". Това заяви пред БиТиВи Михаил Миков по повод вчерашната новина, че лидерът на социалистите Сергей Станишев няма да бъде премиер, независимо от резултата на изборите. Той определи постъпката на Станишев като достойна, припомняйки вчерашните му думи, че властта не е самоцел.
Михаил Миков отказа да посочи имена за евентуален министър-председател, които се обсъждат в редиците на БСП, подчертавайки отново, че сега най-важна е победата на изборите. „БСП трябва да спечели изборите, БСП трябва да се отвори", изтъкна той. По думите на Миков сега социалистите трябва да мислят за комуникация и диалог с други партии, но не конкретизира кои точно има предвид.
Бившият вътрешен министър допълни, че БСП не искат да овладяват протестите на хората, но посочи, че те са повод социалистите да припомнят политиката, която е била следвана до момента и да предложат алтернативи.
„Спомняте ли си, когато Станишев каза, че Бойко ще го гонят с камъни", заяви още Миков и попита защо премиерът в оставка не се е появил сред излезлите на улицата българи. На въпрос дали партията му има нещо общо с провокациите на протестите, той отговори: „Когато г-н Миков беше министър на вътрешните работи отговаряше на тези въпроси,  сега на тези въпроси трябва да отговори Цецо Цветанов".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване