02/28/13 09:54
(http://www.klassa.bg/)

НСО оповести реда за допускане на журналисти за проявите в столицата за 3 март

Националната служба за охрана (НСО) оповести реда за допускане на журналисти на събитията в столицата по повод националния празник 3 март. Във връзка с обезпечаване сигурността на церемонията по издигането на националното знаме пред паметника на Незнайния воин и тържествената заря-проверка на площад „Народно събрание“ по повод Националния празник Трети март, достъпът на журналисти до местата за провеждане на събитията през празничния ден ще се осъществява, както следва:
Церемония по издигането на националното знаме:
Влизането в района на Паметника на Незнайния воин ще се осъществява до 10.30 ч. през контролно-пропускателен пункт, разположен на кръстовището на ул. „Шипка“ и ул. „Париж“. Служителите на НСО ще изискват от представителите на медиите, които ще отразяват мероприятието, да представят актуална журналистическа карта.
SNG и друга техника на телевизиите ще може да се разположи на паркинга на Народното събрание в дъгата откъм Синодалната палата.
Тържествена заря-проверка:
Влизането на площад „Народно събрание“ ще става до 18.00 ч. през контролно-пропускателен пункт, разположен на ъгъла между градинката на Народното събрание и Художествената галерия. Необходимо е представяне на валидна журналистическа карта. След проверка на северния вход на парламента, представителите на медиите ще бъдат насочвани към площад „Народно събрание.
SNG и друга техника на телевизиите ще може да се разположи от източната страна на Народното събрание в пространството между парламента и градинката.
Тези, които ще отразяват двете събития, да изпратят списъци с имената на журналистите, техническите лица и автомобилите на медиите, на електронните адреси на НСО /nso@nso.bg/ и на СДВР, в срок до 12.00 ч. на 2 март 2013 г.
Стажанти без документ за принадлежност към съответната медия няма да бъдат допускани на мероприятията.

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване