02/28/13 13:04
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Служебното правителство трябва да освободи политическите кабинети

След речта на президента Росен Плевнелиев в Народното събрание политическите реакции по отношение на обстановката в страната бяха с различни акценти. Предлагаме неотложни действия на президента, защото ситуацията в страната е изключително тежка в социален и икономически план. Това заяви в коментар на днешното обръщение на държавният глава към нацията лидерът на БСП Сергей Станишев. "Служебното правителство ако иска да има доверие, трябва да освободи политическите кабинети, които докараха страната и отделните сектори до сегашното състояние. Втората задача на служебното правителство е осигуряване и гарантиране на свободни и демократични избори. Ръководството на МВР трябва да се департизира и трябва да се отстранят хора, които са изпълнители на политически поръчки и манипулациите на изборите, нещо, което се правеше от Цветанов", каза още той. От левицата смятат, че проф. Михаил Константинов трябва да бъде освободен от ръководството на "Информационно обслужване" и политическите партии и гражданските организации трябва да могат да участват в ръководството му.
Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов видя много труден мандат на бъдещия служебен кабинет поради липсата на мерки за антимонополни действия. Другият съпредседател на сините Мартин Димитров призова да се бяга от популизма. Синята коалиция одобрява датата 12 май за провеждане на парламентарния вот. Лидерът на Атака Волен Сидеров пък е убеден, че само неговата партия е готова за изборите. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев изрази убеждение, че президентът ще намери най-правилните хора, които да могат през тези два месеца да не допуснат анархия и да са гарант, че ще бъдат проведени честни избори. Велчев даде висока оценка на работата на депутатите от групата и потвърди, че партията няма да участва в сформирането на нов кабинет. В словото на президента Росен Плевнелиев нямаше държавност, заяви лидерът на РЗС Яне Янев. Той поиска обяснение защо Плевнелиев е провел среща с председателя на КРИБ Огнян Донев. По думите на Янев, държавният глава е поставил като основен акцент в словото си задкулисието и се е обявил категорично срещу него. „Поздравяваме ви по този повод, господин президент. Но вие също трябва да обявите дали не осъществявате задкулисие“.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване