03/01/13 17:40
(http://www.hsnovini.com/)

Доброволци с дарение за бежанците в Пъстрогор

Дарения от дрехи, обувки и вещи за бита получиха днес бежанците

Дарения от дрехи, обувки и вещи за бита получиха днес бежанците, настанени в Транзитния  център в село Пъстрогор. Чуждестранните граждани потърсили убежище в страната ни бяха зарадвани от доброволците на хасковската Агенция за европейска интеграция. Националната кампания за набиране на дрехи и вещи от бита в помощ на бежанците стартира на 10 януари тази година.

“Имаме събрани над 19 тона дрехи в цялата страна, но най-големите пунктове за събиране са в Хасково и в София. Днес доброволци от нашата организация ще покажат на настанените в лагера в Пъстрогор как могат да изработват сами мартеници”, сподели Розалина Гьобеклиева, председател на агенцията.

До миналата седмица бежанците в Пъстрогор наброяваха 260 души. Над 50 са децата, които освен играчки ще получат детски книжки на арабски. Даренията се събират с колети, са от цялата страна. Част от тях вече са предадени в центровете за бежанци в Любимец, Овча Купел, село Баня, Нова Загора, където са намерили подслон над 1 000 души.

Розалина Гьобеклиева, председател на агенцията

Благотворителната кампания има и по-далечна цел, за която ще помагат Министерството на външните работи и посолството на Турция. “Очакваме всеки момент да ни бъде осигурен коридор през Турция през който с няколко тира да пренесем тези помощи до Турско-Сирийската граница”, сподели още Гюбеклиева.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване