03/01/13 14:29
(http://www.hsnovini.com/)

Кметът: Един от ГЕРБ или от БСП да стане и да каже какво е направил за града!

Георги Иванов

Два часа и половина продължиха дебатите за Бюджет 2013 на община Хасково. В началото на заседанието днес пристигнаха няколко души от инициативния комитет на протестиращите срещу местната власт, за да чуят дали исканията им ще бъдат обсъдени. Както вчера, така и днес, председателят  Иван Иванов им обясни, че според правилника за работа предложеното от тях  трябва да бъде гласувано първо на председателски съвет и след това да се разглежда в залата. Исканията на протестиращите се припокриха с предложенията на БСП за промени в бюджета, като по-високо субсидиране на клубовете на инвалиди, слепи, пенсионери и диабетоболни, намаляне наполовина на такса смет, безплатни карти за пенсионери за тролейбусния транспорт и отпускане на 20 000 лева за финансиране на организации, които се занимават с младежки дейности.

„Исканията са еднакви и от БСП и от тези, които бяха вчера пред общината. Естествено- те са писани на едно и също място”, заяви градоначалникът. „И вчера една фирма ще си строява служителите да протестират. Защо? Защото имат един куп незаконно строителство, което е установено и от съда?На какво основание искат да им се узакони?”

„Иска се намаляне на данъци и такси- няма проблем. 1999-та година някои от вас я помнят. Ако не, припомнете си я”, заяви Георги Иванов. И допълни: „Доколкото чух, искат и оставката ми. Няма проблем, подавам я веднага. Но имам едно условие –тъй като съм избран с 26 000 гласа, ако толкова граждани са против мен- ставам и си тръгвам.”

„Един от ГЕРБ да излезе и да каже какво е направил за Хасково през тези три години и половина. Или пък някой от БСП, които управляваха 4 години преди това”, призова градоначалника.

Отговор не последва.

На дългите дебати бе сложена точка след като градоначалникът цитира съдебно решение по повод Бюджета на община Каварна, според което “от правомощията на Общински съвет да приема бюджета не следва, че има правомощия да прави промени по конкретния проектобюджет”. В крайна сметка Бюджет 2013 бе приет без корекции с  28 гласа „за” ,9 „против” и 3 „въздържал се”.

Репортаж от дебатите по бюджета гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Представителите на протестиращите

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване