03/04/13 16:48
(http://www.hsnovini.com/)

Започна рязането на кабели. Гражданите негодуват срещу кабелните оператори

От днес започна премахването на въздушните електронни съобщителни мрежи и устройства в Хасково

От днес започна премахването на въздушните електронни съобщителни мрежи и устройства в Хасково. Заповедта от 5 август 2011 година е издадена от Дирекцията за национален строителен контрол. За премахването на незаконните кабели са уведомени всички фирми – доставчици на услуги, но до момента те не са предприели нужните мерки.

Акцията по премахване на незаконните кабели за интернет и телевизия започна тази сутрин на ул. „Александър Стамболийски” от служители на фирмата спечелила обществената поръчка от ДНСК. Много от живущите там негодуваха срещу кабелните оператори, които въпреки предупреждението на дирекцията не са предприели никакви мерки и сега техните абонати остават без интернет и телевизия.  “От 4 години излезе Закона.  Трябваше операторите да се сетят да вкопаят кабелите през това време. Какво стана сега абонатите потърпевши”, коментира недоволен гражданин.

 

 

Акцията започна тази сутрин от ул. „Александър Стамболийски”

На същото мнение са и живущи на улица “Одрин”, където кабелите също бяха орязани. Според потърпевши абонати, кабелните оператори трябва да ги компенсират, за неудобството.  “Трябваше преди да се вземат тези превантивни мерки операторите да кажат – спираме от тази дата да не вземат парите на хората, а не да се правят на изненадани сега”, коментира гражданин. Той допълни, че  ДНСК не е трябвало да чака толкова време, за да премахне грозните кабели опасли  фасадите на жилищните блокове, дървета и стълбове.

Акцията се извърши под контрола на представители на Регионалната дирекция за национален строителен контрол, които отказаха коментар. Според публикуваната в сайта на ДНСК заповед става ясно, че в списъка с незаконни въздушни мрежи попадат около 60 улици в Хасково. От орязаните по улиците кабели се възползваха роми от съседната махала.

Репортаж гледай в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

Граждани обвиниха в нехайство кабелните оператори

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От орязаните по улиците кабели се възползваха роми от съседната махала

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване