03/05/13 10:54
(http://www.klassa.bg/)

Атанасова: Реформа няма, но няма и "бомби" в здравеопазването

"Аз и моят екип няма да оставим хаос в здравното ведомство", заяви министърът в оставка Десислава Атанасова пред Нова телевизия.

 Тя бе категорична, че

"бомби в сферата на здравеопазването няма да избухнат,

въпреки твърденията на опозицията". Няма дефицит в бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в момента, заяви още министърът в оставка.

Само ще кажа, че хората имат памет и знаят какво е оставила Трoйната коалиция, и сега мога да кажа какво сме оставили ние по време на нашето управление, отбеляза тя. По думите й деите на БСП и техните препоръки са малко остарели. В отговор на въпрос, Атанасова каза, че директорът на АЕЦ "Козлодуй" може да участва в борда на директорите на НЗОК.

Атанасова обеща, че проблемът, възникнал заради определянето на лимити за лечение на пациенти в болниците, скоро ще бъде решен чрез диалог.
Общинските лечебни заведения също щели да получат "финансова инжекция" от държавата.

"Подписала съм договори с

300 млади лекари, за да могат те да получат европейско финансиране на своите специализации",

информира още Атанасова.

БСП не може да се похвали и със специализацията на младите лекари, каквато тогава нямаше, отговори тя на обвиненията от левицата за състоянието на здравеопазването в България.

"В министерството наистина има едни добре работещи специалисти. Това, което направихме през последната една година е много важно. Ето, вижте лекарствения списък например. Само през последната седмица 92 лекарства са с понижени цени", посочи тя.

"Това, което бях записала в своя ангажимент и не можах да направя, е да намаля ДДС на лекарствените продукти. Това, за съжаление не успях. И, разбира се, реформата в здравеопазването не се е случила", призна Атанасова.

 

















Нова телевизия


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване