03/05/13 08:12
(http://radiomilena.com/)

Добрев: Изпълнихме ангажимента си към протестиращите почти на 100%

Намалението на цената на тока не е малко и ще бъде почувствано от хората. Това коментира пред БНТ министърът на икономиката в оставка Делян Добрев. Прогнозирахме около 8%, но регулаторът направи други изчисления.   Очаква се до обяд ЕРП-тата да внесат възраженията си и след обед ДКЕВР ще се произнесе за намалението на тока, добави Добрев.

Той бе категоричен, че това, което е поето като ангажимент към протестиращите, е изпълнено почти на 100%, като се изключат исканията за национализация, които са  вредни.

Делян Добрев обясни, че намалението на тока се дължи, от една страна, е намалените технологични загуби на ЕРП-тата, а от друга – подписаният нов договор за газа с „Газпром”. Тези два фактора доведоха до тези 7%.

Решението за намаление на тока е на база на обективни фактори, които няма да се променят и след 1 юли, т.е. на този етап няма фактори, които да окажат натиск за по-висока цена на тока след 1 юли, каза още Добрев.

Той подчерта, че не може да очакваме чудеса по отношение на електроенергията. Чудеса могат да се случат единствено с проекти за енергийна ефективност. Един саниран апартамент намалява сметката на домакинство с до 50%, подчерта министърът в оставка, цитиран от Агенция Кросс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 03/05/13 08:12 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Wgj5YOapSl0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване