03/05/13 14:17
(http://www.klassa.bg/)

Продажбите на дребно в eврозоната се „съживиха“ през януари

Продажбите на дребно в еврозоната отбелязаха изненадващ ръст от 1,2% спрямо декември (при прогнози за по-слабо повишение с 0,2%). Същевременно обаче те имат спад от 1,3% на годишна база (при прогнози за спад с 2,9%). Това се случва след слабите данни в края на 2012-а, когато продажбите на дребно отчетоха понижение с 0,8% на месечна и с 3% на годишна база.

Посоченото е най-солидното повишение на продажбите на дребно на месечна база от април 2011-а година насам. Основна причина за по-добрите данни е солидният ръст с 2% на продажбите на стоки за бита (на нехранителните стоки), като те отбелязаха своето най-силното повишение от ноември 2001-ва година насам. Продажбите на храни, напитки и тютюневи изделя се повишиха с 0,8% през януари спрямо декември.

Сред водещите икономики в Еврозоната най-голям ръст през януари - от 3,1% на месечна база, отчитат продажбите на дребно в Германия (до 7-месечен връх), докато продажбите във Франция регистрират повишение само с 0,8%.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване