03/06/13 08:57
(http://www.klassa.bg/)

До второ нареждане – без туристи в Белия дом

Поради наложените автоматично бюджетни съкращения временно от 9 март се прекратяват посещенията на туристи в Белия дом, съобщиха от пресслужбата на президента Барак Обама.

От Белия дом се извиняват, че засега не могат да отложат за твърди дати вече планираните посещения на туристически групи, защото остава неясно кога ще има достатъчно персонал, за да бъдат подновени обиколките. Американските граждани имат правото да подават молби за посещение на ограничени райони на Белия дом и моравите около него чрез представящите ги конгресмени. Чужденците пък трябва да се обръщат към посолствата на САЩ в родните си страни.
Автоматичното съкращаване на бюджетните разходи в размер от 85 млрд. долара влезе в сила в петък, след като президентът Барак Обама и републиканците не успяха да се споразумеят за алтернативни начини за съкращаване на дефицита. Белият дом предупреди, че евентуалните съкращения ще струват стотици хиляди работни места, но републиканците обвиниха президента, че преувеличава евентуалните последствия.


















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване