03/06/13 09:39
(http://www.klassa.bg/)

Манолова: Д-р Цеков превърна НЗОК в монополист

Депутатите отхвърлиха искането на ПГ на Коалиция за България в седмичната програма на парламента да бъде включено като точка отстраняването на шефа на НЗОК д-р Пламен Цеков от поста му.
Здравеопазването е в колапс в резултат на некомпетентните действия и на министъра в оставка Десислава Атанасова, и на шефа на касата. Диалогът със съсловните организации е прекратен. Решенията за финансиране на здравеопазването се налагат едностранно от страна на НЗОК. Под ръководството на д-р Пламен Цеков касата се превърна в монополист, който се разпорежда с 3 млрд. лв., събрани от здравните осигуровки, заяви от парламентарната трибуна депутатът Мая Манолова.
Въведените в началото на годината регулативни методики взривиха здравната система и изкараха на улицата стотици протестиращи, каза още тя и добави, че по време на провелото се вчера заседание на надзорния съвет отново въпросът с лимитите на болниците не е бил решен докрай. Съсловните организации справедливо настояват за оставката му.
Този човек след края на работата на парламента ще се превърне в опасен и безконтролен човек. Предлагаме оставката му да бъде разгледана незабавно, призова Манолова.
















CROSS Agency Ltd

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване