03/07/13 05:35
(http://www.klassa.bg/)

Без Уго Чавес Венецуела ще е различна

Смъртта на венецуелския президент Уго Чавес ще промени страната, дори и ако неговите поддръжници останат на власт. Външната политика на Венецуела ще стане по-мека, а отношенията с Москва – по-студени, прогнозират експерти. На военните договори обаче кончината на държавния глава няма да повлияе, пише в. „Ведомости”.
След смъртта на Чавес във Венецуела бе обявен седемдневен траур, а погребението е насрочено за 8 март. На церемонията Русия ще бъде представена от президента на „Роснефт” Игор Сечин, от министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров и от изпълнителния директор на „Ростех” Сергей Чемезов.
„Той бе необикновен и силен човек, който гледаше в бъдещето и винаги си поставяше големи цели” - така описа Чавес руският президент Владимир Путин.
Според анализатори наследниците на Чавес ще се опитат да намалят нивото на конфронтация със САЩ, може да преразгледат отношенията със съседите си, а Русия ще загуби статута на специален партньор. Ако във властта останат поддръжниците на Чавес, този процес ще протече по-плавно. Ако управлението на страната обаче бъде поето от сегашната опозиция, това ще се случи с доста по-бързи темпове.

























„Ведомости”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване