03/07/13 15:00
(http://www.hsnovini.com/)

РЗИ: През февруари имаме намаление на заболяваемостта в региона

Намаление на заболяваемостта в региона регистрират здравните специалисти. Само за предходната седмица резултатите показват частичен спад на някои от най- разпространените в тази част на годината болести, сред които и грипа.

Намаления се отчитат при заболелите от варицела, които през януари са били 216, а през февруари случаите са с 83 по- малко. Спад бележат и данните за ентероколит, които през предходния месец са почти на половина по- малко от януари. 3 пъти повече са били заболелите от скарлатина в първия месец на годината, в сравнение със следващия, информираха от здравната инспекция. Всички случаи на хепатит А са спорадични и са били регистрирани на територията на община Димитровград, 2 са случаите на хепатит Б и те са на майка и дете. Значително снижаване на бройката има и по отношение на грипа за последната седмица. Заболелите са били 218, 44 на 10 000.

“Увеличение се наблюдава по отношение на хоспитализираните граждани в резултат на последици от прекарани заболявания. 100 са регистрираните болни, предимно от пневмония само за последната седмица, като в предходните са били средно по 60- 70 случая”, коментира за Хасково Новини д-р Светлана Узунова.

Стойностите на хоспитализираните били нормални според специалистите, след големия брой на болните от грип в предходните седмици.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване