03/07/13 14:40
(http://www.hsnovini.com/)

Служители пушат в бюджетна администрация в Харманли, управителят отнася акт

д-р Иван Александров

Акт за тютюнопушене в затворено помещение е бил издаден на административен служител в Харманли през месец февруари, съобщиха от регионалната здравна инспекция. До санкцията се е стигнало след подаден сигнал.

2 са били сигналите, които са получили инспекторите за служители, които пушат в сградата на въпросната администрация. В случая е било установено в един от кабинетите да се нарушава забраната.

“Хората си мислят, че проверяваме само заведения и закусвални, но не е така, не рядко проверяваме и такива административни сгради. Трябва да знаят и да са отговорни шефовете на тези държавни и общински организации, че сме изключително строги и безкомпромисни за всякакви нарушения в административни сгради”, заяви директор Дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето”д-р Иван Александров.

През предходния месец от здравната инспекция са провели 235 проверки в областта, в резултат на което са направили 9 предписания, голяма част от които също на административни обекти, заяви д-р Александров. Освен акта за бюджетната администрация в Харманли са били издадени още 5, от които 4 също на управители на различен тип заведения, които са нарушили забраната наложена от закона. Отново има санкционирана и сервитьорка, което е втори случай в последните месеци, коментираха още от инспекцията.  Д-р Александров заяви, че проверките продължават, като от началото на март месец също има съставени актове. За днес също бе получен сигнал и предстоеше проверка на обект.

Хасково Новини

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване