03/08/13 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Джафер: Служебният министър може да започне демонополизация на НЗОК

В служебните кабинети, които са ни познати от най-новата българска история има министри, които са имали кураж за кратко време да направят важни неща.

Много ми се иска служебният министър на здравеопазването да направи първи крачки за демонополизация на Здравната каса. Това заяви за БГНЕС депутатът от ДПС Нигяр Джафер на фона на хвалебствените самооценки за работата си от страна на министъра в оставка Десислава Атанасова и на управителя на НЗОК Пламен Цеков. Продължаваме да твърдим, че истинската конкуренция между финансиращите органи в здравната система ще доведе до реална конкуренция между болниците, продължи народният представител. А не струпване на болнични заведения в няколко големи града и загиване на по-малките, в отдалечени райони, в които достъпът на българските граждани до здравни грижи е под въпрос, отбеляза Джафер.
Четвъртият министър на здравеопазването в този кабинет, вече в оставка и управителят на НЗОК Пламен Цеков показват, че живеят в някакъв паралелен свят. Всички и лекари, и пациенти, виждат, че хаосът в здравеопазването е пълен, смята Джафер. Защото некадърността, самонадеяността и арогантността на това правителство доведоха до срив в много системи. В здравеопазването, обаче, провалът е пълен. Трудно ще бъде на всички оттук нататък, ако нямат желание наистина да проведат реформа, да овладеят ситуацията, предупреждава депутатът. Безумие е да даваш не много, но номинално средства в тази сфера и да успееш да изкараш лекарите на улицата. Е, няма такъв прецедент, тъй като е известно, че лекарското съсловие не е от най-обединените, не скрива учудването си Джафер.















БГНЕС



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване