03/08/13 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Нона Караджова даде „отличен” на екипа си в МОСВ

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова оцени с отличен работата на екипа си в министерството и похвали свършената работа по създаването на Дирекцията по климата към ведомството. Караджова остави изграждането на втори лифт на Банско за следващото правителство.

По думите й община Банско трябва да отрази забележките, тъй като предложенията не са били приети в пълен обхват. „Исканията не са за застрояване, а са за това да може да изготви план, който да може да бъде подложен на оценка някога. Когато бъде подложен и ако бъде одобрен след обществено обсъждане и екологични оценки евентуално тогава да се строи втора въжена линия”, посочи Караджова.

Министърът в оставка заяви пред журналисти, че в момента дирекцията по климата работи отлично, българските дружества са имали възможност за приходи от над 200 млн.лв. по време на кризата, а БНБ има приходи от 53 млн.лв. заради „добрата работа на тази дирекция”.

Караджова продължи с прегледа на постигнатото от МОСВ и обърна внимание на изпълнените изисквания от страна на България за тръжен продавач, привличане на средства, с които над 70 обекта се изпълняват по схема за енергийна ефективност.

„Подпомогна се газификацията в над 20 града. Водих тежки битки с ТЕЦ-овете. Доста хора не се интересуват от темата и ще оценят това единствено, ако останат без вода, канализацията им връща обратно и в хола им се разлеят фекалии, ако боклуците им се стоварват пред домовете или се наложи да се изнасят в чужбина и таксите им станат непосилни. Това са съоръжения, които са извън погледа”, категоричен беше министърът в оставка.

Развитието по проблема с праховите частици също беше отличен. „ От нулата започнахме работа, настоявахме общините да направят анализ откъде идва проблемът. Направихме методики. Праховите частици са много опасен замърсител. Общините разработиха програми, които се изпълняват”, заяви Караджова.
 
















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване