03/12/13 10:27
(http://www.klassa.bg/)

В руската армия ще се появят научни роти

Руското министерство на отбраната разглежда възможността за създаване на „научни роти”, в състава на които талантливите студенти, без да напускат университетските стени, заедно с преподавателите си ще изпълняват научно-технически дейности в интересите на военното ведомство. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на среща с преподаватели и студенти в Московския технически университет „Бауман”, предаде ИТАР-ТАСС.
Министърът подчерта, че твърдо подкрепя запазването на студентските ваканции, но сроковете все пак ще трябва да бъдат коригирани с оглед графика на военното обучение. Шойгу отбеляза, че за министерството на отбраната тази инициатива представлява нелесно решение. „Ние правим компромис във ваша полза. За нас би било по-просто да ви подстрижем късо и да ви откараме там, където трябва, но днес се нуждаем от друг тип войник – подготвен и висококвалифициран защитник на отечеството”, коментира Шойгу.















ИТАР-ТАСС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване