03/12/13 14:38
(http://www.klassa.bg/)

М. Миков: Не трябва да се прекъсва достъпът на хората до електроенергия

Не трябва да се прекъсва достъпът на хората до електроенергия. Това каза депутатът от Коалиция за България Михаил Миков при обсъждането в парламентарната икономическа комисия на проект за решение за възлагане на Министерски съвет и на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да предприемат мерки за намаляване на цените на електрическата енергия и осигуряване на базовите потребности на потребителите на енергия на приемливи цени, съобщи на агенция „Фокус”.

Проекторешението предвижда ЕРП-ата да не могат да спират тока на потребители, които не са могли да си платят сметката. Предвижда се още и въвеждане на базова цена за електричество.

„Мерките няма да направят животът по-добър, но с тях няма да се създадат предпоставки за застрашаване на живота и здравето на хората. Съвременният живот е във висока степен зависим от електрическа енергия и ограничаване на достъпа до електрическа енергия застрашава живота и здравето на хората”, каза Миков. Той подчерта, че предлаганите от него мерки са временни, докато се избере нов състав на ДКЕВР.

Председателят на парламентарната комисия Мартин Димитров пък коментира, че е „особено опасно“ в днешната ситуация да се каже на хората, че с тези мерки ще доведат до по-ниски сметки за ток, а това да не се случи. „В момента да бъдат излъгани хората, е най-страшното нещо. Проблемите на хората няма да бъдат решени с тези мерки“, смята Димитров. Той допълни, че членовете на контролни органи като ДКЕВР трябва да се избира прозрачно и да се поемат ангажименти от управляващите, които могат да изпълнят.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване