03/12/13 16:35
(http://www.klassa.bg/)

Михаил Миков: Този парламент си отива без достойнство

Този парламент си отива без достойнство, заяви Михаил Миков от парламентарната трибуна от името на групата на левицата, малко преди по-голямата част от Коалциия за България да напусне пленарната зала.

В днешното Народно събрание има мнозинство на политическите трикове и комбинации, на дребната политическа аритметика, но не достойнство на реалната политика на българските граждани - това не е Народното събрание, от което България имаше нужда, каза Миков. Не искаме да участваме в този фарс, подчерта той. Последните три седмици са белязани от лъжите на едно отиващо си мнозинство от ГЕРБ и Синята коалиция, което дойде на власт през 2009 г. с други лъжи - за средноевропейските доходи на българските граждани, коментира заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България.

Тези три седмици ставаме свидетели и на друго - след оставката на правителството Народното събрание трябва да работи много често с безсмислени законопроекти само и само, за да се инспирират протести и да има една институция, срещу която да се насочва справедливият гняв на хората от бедността, от безработицата, от цинизма на Бойко Борисов и тези, на които дадоха доверие през 2009 г., смята Михаил Миков.
Достойнството е нещо, което не може да се измери с брой мандати, достойнството е нещо, което се постига с почтеност в ангажиментите, както с партньорите, така и с опонентите, подчерта той. Когато тези ангажименти не се изпълняват, когато дневният ред на НС се прави така, че да не се гледат важните за хората въпроси, а да се прокарват лобистки поправки на правителството, тогава парламентът губи не рейтинг, губи достойнство, посочи депутатът от левицата.
Това започна с фразата на премиера, че тук сме безделници, с прегласуванията на трето четете на закони, с безпрецедентния брой отменени от КС текстове на закони, които безропотно гласувахте, обърна се Миков към мнозинството.




http://www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване