03/12/13 17:05
(http://www.hsnovini.com/)

Ученици слушат лекции за ползата от данъците и осигуровките

„Влез в час с данъците” е най- новия проект по който Националната агенция по приходите си партнира с образователното министерство. Чрез тази идея гимназисти ще получат информация за нуждите от плащането на данъци и осигуровки.

Не правителствената организация „Глобални библиотеки” също е партньор по проекта на НАП и Министерството на образованието младежта и науката. По време на кампанията експерти от приходната агенция ще проведат срещи с ученици от 9 до 12 клас  в редица гимназии в страната, сред които ще има и хасковски. По време на беседите лекторите ще запознаят учениците с това кой, как и защо плаща данъци, какви права получава човек срещу плащането на осигуровки , също и за резултатите от скрити задължения.

Училищата в Хасково, които са били включени в проекта са ПГТ “Александър Паскалев”, СОУ “Св. Паисий Хилендарски”, СОУ “Васил Левски” и Природо- математическа гимназия.

Срещите ще се провеждат по време на часа на класния ръководител. От НАП са предложили при по- голям интерес от учениците и допълнителни занимания. Бъдещите данъкоплатци ще получат информация и за правата на всеки при наемане на работа, разликата между трудов и граждански договор, защо е нужен касов бон и важността на здравната осигуровка.

Подробности в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване