03/14/13 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Арсенал надигра Байерн с 2:0, но отпадна от Шампионската лига

Арсенал се опита да направи немислимото и нанесе поражение на Байерн Мюнхен с 2:0 на "Алианц Арена".

Въпреки това обаче "артилеристите" отпадат от Шампионската лига с общ резултат 3:3 заради по-малко отбелязани голове на чужд терен. Първата среща в Лондон завърши при резултат 3:1 за Байерн.

Така двата отбора си размениха по една победа на чужда територия, но Байерн отбеляза повече голове в Лондон, което се оказа решаващо.

Арсенал бе отписван преди този мач от специалистите. Гостите от Лондон обаче бяха много близо до сензацията в турнира. "Aртилеристите" изненадахa своя съперник с гол още в 3-та минута на Оливие Жиру.

Второто попадение падна пет минути преди края на редовното време, когато Кошчелни се разписа с глава след центриране от корнер. Бързият гол на Жиру стресна всички германци, които бяха доста нервни след попадението.

Арсенал чакаше своя момент в мача, докато Байерн атакуваше в търсене на гол. Като цяло домакините създадоха повече положения за гол, но не убедиха с играта си като показаха липса на концентрация във важните моменти. Арсенал дочака своя момент и поведе с 2:0, но нямаше достатъчно време за исторически обрат.

Треньорът на Байерн Юп Хайнкес не можеше да разчита на Франк Рибери в този двубой заради контузия на французина. На негово място титуляр започна Ариен Робен, който заедно с Томас Мюлер и Тони Кроос подпомагаше централния нападател Марио Манджукич. Поради липсата на Бастиян Швайнщайгер, в халфовата линия оперираха Луис Густаво и Хави Мартинес.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заложи на по-офанзивна схема на игра спрямо първия двубой. Големият отсъстващ в тима бе Лукаш Подолски. Оливие Жиру водеше атаката на "артилеристите" подпомаган от Касорла, Уолкът и Росицки. Рамзи и Артета допълваха халфовата линия. В защита Венгер не заложи на Вермаелен, а пусна немския национал Пер Мертезакер, който си партнираше с Кошчелни, Гибс и Дженкинсън отзад.

Срещата започна перфектно за гостите от Лондон. Още в третата минута Оливие Жиру се разписа във вратата на Нойер след като получи подаване на Тио Уолкът. Голът падна след добра атака на домакините и извеждащо подаваме на Росицки към Уолкът по дясното крило.

В следващите минути Байерн взе инициативата. Баварците владееха топката, но много не стигаха до голови положения. Защитата на Арсенал се бранеше умело и не позволяваше на домакините да натиснат в наказателното поле своя съперник.

Арсенал надигра Байерн с 2:0, но отпадна от Шампионската лигаБТАБайерн (Мюнхен) - Арсенал

В 25-та минута Лам намери добре Кроос пред наказателното поле. Немският национал стреля много силно, но Лукаш Фабиански се справи и изби в корнер. Футболистите на Арсенал бяха приели играта, но очакваха своите възможности. Една такава се появи в 31-та минута, когато отново блесна Тио Уолкът. Крилото направи поредния си пробив, но топката не достигна до Жиру.

Нервната игра и грешките преобладаваха през първото полувреме. Байерн не успя да намери себе си след ранния гол на Арсенал въпреки, че имаше владеенето на топката.

Второто полувреме започна с лек натиск на Байерн. Ариен Робен пробва удар от 22 метра, но Дженкинсън блокира в корнер. Малко след това Тони Кроос пробва удар от почти 30 метра, но топката мина близо до вратата. Последваха няколко груби изяви, за които Филип Лам и Томаш Росицки бяха декорирани в жълто.

В 66-та минута се откри възможност пред Луис Густаво, който стреля в аут. Три минути по-късно дойде и най-чистата ситуация за Байерн до момента. Томас Мюлер изведе много технично Ариен Робен зад защитата. Холандецът излезе сам срещу вратаря, но Фабиански се намеси перфектно и изби в корнер. При последвалото изпълнение от ъгловия удар се създаде сериозна суматоха пред вратата на Арсенал. Първо Мартинес стреля, но Гибс блокира удара. Тогава топката попадна в Робен, който не успя да уцели вратата.

Арсенал надигра Байерн с 2:0, но отпадна от Шампионската лигаБТАБайерн (Мюнхен) - Арсенал

Пет минути по-късно отново Робен след типичния си пробив по крилото пробва техничен удар, но отново не уцели рамките на вратата. Арсен Венгер се опита да внесе малко свежест и пусна в игра Жервиньо и Чембърлейн. Хайнкес замени централния нападател Манджукич с Марио Гомес.

В 80-та минута обаче Жервиньо бе близо до втори гол за гостите. Котдивоарецът получи топката в наказателното поле и успя да я пусне към вратата, където обаче Нойер успя да я избие. Томас Мюлер създаде едно от най-добрите положения за домакините. Халфът разигра защитата на Арсенал в наказателното поле, освободи се за стрелба, но Фабиански внимаваше.

Така се стигна до 85-та минута, когато Кошчелни смълча трибуните след като се разписа за 2:0 с глава след центриране от корнер. Последваха неприятни сцени защото вратаря Нойер не искаше да дава топката, а Кошчелни бе готов да я вземе с агресия.

Последните минути бяха много фатални като Арсенал бързаше да направи историческия обрат, а Байерн искаше по-бързо този мач да свърши. При една контра атака Робен без малко да се превърне в антигерой след като реши да играе сам и не подаде на своите съотборници, но и Арсенал не се възползва в този момент.

Арсенал надигра Байерн с 2:0, но отпадна от Шампионската лигаБТАРазправията след втория гол на Байерн след като вратарят Нойер и Кошчелни се спречкаха за топката


















iNews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване