03/14/13 23:53
(http://e-vestnik.bg/)

ТИМ прави кампания в интернет с манипулации за изгорелия варненец Пламен

Статус във Фейсбук, който е спонсориран, обяснява, че Пламен бил манипулиран да скандира против ТИМ.

Необичайна кампания в интернет се опитва да измъкне варненската групировка ТИМ от фокуса на недоволството на протестиращите.
За целта в интернет в рамките на ден бяха пуснати два различни клипа, които искат да изкарат, че самозапалилият се варненец Пламен не е протестирал против ТИМ, а е бил манипулиран.

Тази идея се опитват да внушат, въпреки ясния запис, на който се вижда и чува как Пламен започва да скандира пред микрофона „Долу ТИМ!”.
Във Фейсбук се разпространяват и статуси, за които се плаща да стигнат до повече хора (sponsored). В тях се обяснява, че мъж с камера накарал Пламен да скандира „Долу ТИМ!”

Един от двата клипа в YouTube

Варненският сайт afera.bg участва активно в кампанията по оневиняването на ТИМ. В продължение на няколко дни там бяха грубо окаляни хората, които пречат на ТИМ във Варна – архитект Калина Павлова, зелени и протестиращи.
В сайта беше разпространено един от професионално подготвените манипулативни видеоматериали, който подхвърля версията, че някой накарал Пламен да скандира против ТИМ.
На видеото е прикрит плакатът на Пламен, на който пише „Кочинката на Кирчо” и „Охранявано от ТИМ”, а е показан плакат само срещу общинарите.

Плакатът на Пламен с надписа “Охранявано от ТИМ”, който е скрит на видеото. Снимка: от екрана

Поради кампанията, редакторката на сайта afera.bg Веселина Томова е наричана Веселина ТИМова във форумите в интернет и Фейсбук.
Случаят е разискван и в предаването на Милен Цветков по Нова ТВ, където човекът, набеден, че накарал Пламен да вика против ТИМ обяснява манипулациите (виж тук).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване