03/16/13 07:38
(http://www.klassa.bg/)

В Twitter скоро ще споделяме и музика

Twitter разработва ново мобилно музикално приложение, което ще позволи на потребителите да свалят и споделят музикални файлове под устройствата на Apple. За това съобщиха запознати източници, цитирани от агенция Bloomberg. 

Приложението ще стриймва музика директно от SoundCloud – базирана в Берлин облачна услуга за споделяне на музикално съдържание, пише Econ.bg.  Миналата година Twitter закупиха перспективната стартъп компания We Are Hunted като част от плановете им в областта на музикалната индустрия.

За да примами потребителите си да прекарват повече време на сайта ѝ, социалната мрежа вече направи някои сериозни промени във функционалностите си. Тя увеличи броя на знаците, които може да съдържа едно съобщение, а през януари тази година пусна отделно приложение за достъп и споделяне на видео файлове.

Появата на музикалнoто приложение ще предостави на звукозаписните компании, както и на самите музиканти възможност да запознават потребителите с новите си песни през мрежата на Twitter. От своя страна клиентите на SoundCloud ще могат да коментират отделните парчета и да ги споделят с други потребители в Тwitter.

По този начин социалната мрежа за микро блогове тръгва по стъпките на Facebook, чиито потребители могат да чуят най-новите песни през услуги за облачен стрийминг като Spotify и Rdio. Отделно, компанията на Марк Зукърбърг наскоро ъпдейтна своя новинарски поток, за да улесни потребителите си да търсят музика. 

 


















Bloomberg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване