11/19/12 04:01
(http://socialevo.net/)

Обновените приложения на Twitter вече поддържат Twitter Cards

Twitter не е просто платформа, в която можем да нахвърляме мисли в 140 символа. Много често там споделяме снимки, видео и интересни материали, на които сме попаднали в интернет. Така преди време всички се зарадвахме на функционалността, с която можехме да видим дадена снимка, споделена в Twitter, и без да отваряме линка към нея – тя просто се зарежда в прозорчето с туита в twitter.com или в мобилното приложение. После Twitter представиха Cards – своя начин да покажат част от съдържанието на споделената статия например. И нещата почнаха да изглеждат по този начин:

И ето ни днес с обновените приложения за iOS и Android. Те вече също показват съдържанието на Twitter Cards, давайки ни предварителна представа за съдържанието на споделения линк и спестявайки ни време.

И ето ни днес с обновените приложения за iOS и Android.

Описанието на Twitter Cards е доста подробно и там лесно можете да се ориентирате как можете да ги използвате. По-неприятната част е, че все още експериментът продължава и за да могат и страниците от вашия сайте да изглеждат по подобен начин, когато са споделени в Twitter, трябва да впечатлите екипа, а и да изчакате няколко седмици.

Подобно е изживяването при търсене и в секцията “Discover” на мобилните приложения. Когато даден туит съдържа линк в сайт, поддържащ Cards, или снимка, ще видите съдържанието им още във фийда. Заемат малко повече място, но пък са много удобни. Twitter обещават и че ще показват снимките към туитове, отговори на търсене по ключова дума, в най-горната част на приложението. При мен тази функционалност май все още не е на линия. Или пък не търся правилните неща, знае ли човек.

Съвсем скоро Cards ще дойдат и в TweetDeck. Притеснява ме само, че клиентът за Twitter под OS X отдавна не е обновяван. Май наистина смятат да го спрат от поддръжка в полза на TweetDeck.

Подобни статии:

  1. Promoted Tweets вече и в мобилните приложения
  2. Facebook App Center вече е тук и дава препоръки за мобилни приложения
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване