03/16/13 05:55
(http://www.klassa.bg/)

Служебното правителство ще търси и други начини за по-евтин ток

Служебното правителство ще търси други начини за сваляне на цената на тока. Това  каза служебният премиер Марин Райков пред "Панорама”.

Министър-председателят каза, че кабинетът не може да свали цената на електроенергията, но ще се търсят пробойни в цялата система на ценообразуването. Той беше категоричен, че токът пада, след като е започнало прилагането на мерките, приети от предишния парламент.

На въпрос какво не е наред в държавата той заяви, че не е нормално до момента Комисията за защита на конкуренцията да не е посочила нито един картел.

Райков коментира, че не може единствената задача на правителството да бъде организирането на изборите.

Той каза, че днес се е срещнал с лидера на БСП Сергей Станишев. Премиерът казал на социалиста, че успешността на вота ще бъде потвърдена, ако никой не оспори резултатите от него.

Няма да кадруваме, за да докажем, че имаме нов подход. Така Райков отговори на въпроса дали  ще сменя администрацията, работеща по организацията на вота. Той добави, че ще покажат, че работят по различен начин, като организират успешни избори.

По повод отказът му да проверява предишното управление той коментира, че ако разследва кабинета "Борисов”,  ще бъде нарушена претенцията на служебното правителство за неутралитет.

Министър-председателят успокоил Станишев, че няма да проверява и управлението на тройната коалиция.

На искането на БСП да бъдат сменени областните управители Райков отговори, че това би нарушило функционирането на държавата и администрацията.

Той отрече също така, че сменя заместник-министри.

Райков обеща отново, че кабинетът ще търси начин да помогне на най-бедните, но без популизъм. Той подчерта, че основен приоритет пред управляващите е финансовата стабилност на страната.

На въпрос дали у нас ситуацията не е причинена от борбата между интересите на  САЩ и Русия той заяви: "Това е опростено, в България се сблъскват българи в името на чужди интереси,  което е по-тъжното”.

Относно подписването на договора с Македония Райков каза, че, за да има любов, са нужни двама. Той изрази надежда, че в Македония има любов.





















"Панорама”

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване