03/20/13 07:04
(http://www.klassa.bg/)

Кувейт реже чужденците с милион

Кувейт, където чужденците са 68% от населението, планира да намали с един милион броя на чужденците през следващите 10 години, обяви във вторник министърът на труда и социалните въпроси.

"Министерството ще предприеме мерки, за да се намалява със 100 хиляди годишно броя на чуждестранните работници в продължение на следващите десет години", каза Ал Текра Рашиди, цитиран от официалната информационна агенция Куна.
Не се уточнява естеството на предложените мерки, като се посочва, че те са предназначени за преодоляване на демографския дисбаланс и да "попречат на явлението маргинална работна сила" в емирството.
В Кувейт, богата на петрол монархия и член на ОПЕК, има 2,6 милиона чужденци. Азиатци са 55%, а 40% са араби от други страни. Коренното население е 1,2 милиона души, според официалната статистика.
Чуждестранните работници са 1,8 милиона, по-голямата част от тях са азиатци. Повечето от чужденците вършат черната работа.


















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване