03/21/13 10:47
(http://www.klassa.bg/)

По-малко от една трета от бизнес сектора включва КСО в корпоративната си комуникационна стратегия

Grayling обяви резултатите от най-новия Grayling PULSE, тримесечното глобално проучване сред вътрешно-фирмени специалисти по комуникации, които показват, че под 1/3 (28%) от организациите със стратегия за КСО и/или устойчивост ги интегрират в своята корпоративна комуникационна стратегия. Това е така, въпреки факта, че организациите казват, че корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие имат голямо влияние върху тяхната корпоративна репутация. Това е най-честият отговор, посочен от общо 30.1% от участниците, а „отношения с работниците и служителите” е избран само от 17,7%.

Проучването разкрива също, че в световен мащаб само 15% от компаниите имат напълно развити стратегии за КСО / устойчиво развитие, а 26% изобщо нямат официална стратегия.

Сара Хоу, главен консултант „Международни стратегии” за Grayling Future Planet, коментира: "Пионери са доказали, че конкурентното предимство може да бъде достигнато чрез вграждането на стратегия за устойчивото развитие в бизнеса, маркетинга и комуникациите. Въпреки това, много от компаниите в момента обръщат по-голямо внимание и развиват защитата на репутацията и управлението на риска в дългосрочните си бизнес стратегии. Ето защо се надяваме резултатите от това проучване да доведат до реални действия от страна на професионалистите в бранша и изпълнителните директори, които развивайки своите дългосрочни стратегии, ще гарантират устойчиво бъдеще за бизнеса и хората навсякъде по света ".

Други ключови констатации от проучването Grayling PULSE:
Повечето компании (37%) разпределят само 10% от общия им бюджет за комуникации за Корпоративна социална отговорност
Само половината от компаниите смятат, че техните медии се интересуват от отразяването на въпроси, свързани с КСО (52%)
Секторите, които вярват, че се представят добре по отношение на КСО са Потребителски марки (58%), Транспорт, Автомобили & Логистика (53%) и Енергетика, екология и промишленост (53%)
Първите три области на фокус в програмите за КСО / устойчивост са: Общността и корпоративна социална отговорност (16%), отпадъци и рециклиране (13%) и дарителство и доброволчество (11%)
Най-честите начини за анонсиране на КСО дейностите са чрез връзки с медиите (25%) и вътрешна комуникация (24,6%);
Само 12% от организациите използват социалните медии, за да съобщят за своите КСО дейности

Над 1300 професионалисти по комуникации от цял свят взеха участие в третото изследване PULSE. Целта на проучването е да предостави данни и информация, които да подпомогнат специалистите в по-доброто и целенасочено планиране на комуникационните дейности на техните компании и PR отдели.

За Grayling PULSE

Представеното на първи път през април 2012 г. изследване Grayling PULSE е безплатно тримесечно HTML издание, което осигурява информация за глобалното моментно състояние на съществуващите и нововъзникващи тенденции в комуникационната индустрия.
За допълнителна информация: www.graylingpulse.com

Разбивка на участниците в проучването
Общо участници: 1318
Респонденти: ПУЛС Изследването е отворено за всички представители на глобалната комуникационна индустрия
Географска разбивка: 44,8% - Западна Европа, 27,4% - Централна и Източна Европа, Югоизточна Европа и Евразия, 9,1% - Северна Америка, 5,8% - APAC 2,8% - Африка; 3,9% - Близък Изток; 0,2% - Латинска Америка; 5,7% - други
Секторна разбивка: 16,6% - правителство, публичен сектор, 15,7% - Технологии, медии и телекомуникации, 13,3% - Финанси и професионални услуги, 11,5% - енергетика, промишленост; 9% - потребителски стоки; 7,1% - Здравеопазване и фармацевтични продукти; 4,3% - транспорт и логистиката; 22,6% - Други
Размер на компаниите: 41,7% - 1000 + 38,3% - <250, 18,8% - 250-1000 1,1% - без отговор
Длъжност: 49,9% - управител, 30,9% - директор, 10,6% - сътрудник 8,5% - без отговор
Размер на глобалните комуникационни екипи: 64,9% - глобални, 31,6% - работещи само в една държава; 3,5% - без отговор
Размер на комуникационните екипи: 49,2% - 1-10; 25.2% - 25 + 12,8% - 10-25, 12,7% - без отговор

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване