03/25/13 12:48
(http://www.klassa.bg/)

Райков: МВР ще работи на ротационен принцип по време на изборите

Отправих апел към ръководството на МВР много активно да се работи от сега за превенция, която е ключовата дума, за да се предотвратят нарушенията по време на изборите. Искаме да отправим и ясен сигнал, че МВР ще следи за едно демократично и прозрачно провеждане на изборите. Това заяви служебният премиер Марин Райков, който се включи в понеделник в националното съвещание на ръководството на ведомството в Хисаря. Райков заяви, че една от препоръките му към МВР е била да се обсъди възможността за въвеждането на ротацията на полицейските сили на територията на съответните дирекции, за да бъдат успокоени гражданите там, където има съмнения, че определени полицаи биха били склонни да бъдат по-малко безпристрастни, отколкото други. Премиерът уточни, че при въвеждането на този ротационен принцип няма да става въпрос за ръководството на съответните дирекции. Другото предложение на Марин Райков е било шефовете на РДВР да комуникират активно с РИК и с всички, които имат пряко отношение към изборния процес.
Райков уточни, че за въвеждането на ротационния принцип, там, където се налага командироването на служители за изборния ден, това ще бъде обезпечено финансово.
Отново във връзка със сигурността и прозрачността на изборния процес, главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев подчерта, че СРС няма да се използват по оперативни дела, а само при досъдебни производства под ръководството на прокуратурата. Има достатъчно други методи, които можем да използваме за събиране на факти и доказателства, когато става въпрос за купуване на гласове, подчерта Калин Георгиев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване