03/27/13 16:25
(http://www.hsnovini.com/)

Ресторантьорите и хотелиерите не знаят за случаи на туберкулоза сред персонала им

БАРХ-Хасково: Медиите създават излишна психоза

Браншовата асоциация на ресторантьорите и хотелиерите в Хасково излезе с декларация по повод изнесената информация от медиите, за заразени с туберкулоза сервитьори и готвачи в хасковски елитни заведения. На пресконференция днес местното ръководство на асоциацията изрази позиция, че медиите са създали излишна психоза сред хората, която би могла да доведе до негативни последици върху икономическото състояние в бранша.

Информацията, която провокира браншовата асоциация бе изнесена от управителя на Специализираната болница в квартал Болярово, д-р Веселин Калфов, на пресконференция този понеделник по повод Световния ден за борба с туберкулозата.

“Ние членовете на БАРХ-Хасково изразяваме възмущение от тенденциозните заглавия на публикуваните материали. Смятаме, че така поднесена информацията създава излишна психоза сред обществеността и би могла да доведе до негативни последици върху и без това крехкото икономически състояние на бранша”, сподели председателят на управителния съвет на БАРХ-Хасково Стойчо Ганашев.

Случаите са от миналата година и досега не знаехме за тях, категорични бяха представители от бранша.  “За проблемът научих вчера. Имам 60 човека персонал. Едно неуместно изявление ни хвърли в заблуда”, заяви и Цвети Лалов. Според ресторантьорите решението е по-често да се правят прегледи за туберкулоза. От браншовата организация поискаха да бъдат уведомявани при такива проблеми от здравните специалисти навременно , за да се вземат превантивни мерки.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване