03/28/13 05:27
(http://www.klassa.bg/)

Лихтенщайн се подготвя за мерки за икономии

Престолонаследникът призова парламента да приеме възможно най-скоро балансиран бюджет.
Предвижданията за 2013 г. показват дефицит от 210 млн. швейцарски франка /172 млн. евро/, което е почти една четвърт от разходите, предупреди принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн в речта си пред парламентаристите. "Гледам на тази ситуация с много безпокойство за доброто на нашата страна в дългосрочен план", каза той и призова финансите на Лихтенщайн да бъдат възможно най-скоро въведени в ред.

"Несигурната ситуация на много европейски страни ни показва докъде може да доведе една политика на задлъжнялост", подчерта той. Лихтенщайн има рейтинг ААА от "Стандард енд Пуърс", която наскоро я потвърди с дългосрочна стабилна перспектива. Според рейтинговата агенция Лихтенщайн има стабилни институции, ясна политическа линия, което гарантира справяне с икономическите и финансови предизвикателства. Парламентът на малкото алпийско княжество се състои от две камари с 5 депутата в горната камара и 10 представители в долната.













АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване