03/28/13 16:40
(http://www.hsnovini.com/)

Спор за паметници в ОбС – Димитровград

За по-малко от два часа общинските съветници в Димитровград взеха решения по внесените 29 точки в дневния ред

За по-малко от два часа общинските съветници в Димитровград взеха решения по внесените 29 точки в дневния ред. Председателят на Общински съвет Стефан Димитров прекрати заседанието минути след откриването му. Причината бе в отказа на кмета на село Добрич Марин Маринов да заеме друго място, по молба на общинския съветник Катя Панева. Голяма част от разгледаните докладни бяха гласувани без дебати. Една от дискутираните точки се оказа осигуряването на средства за паметник на загиналите във войните жители на село Голямо Асеново.

Първи думата взе общинският съветник Данчо Данев.  “Много добро предложение, но не можем ли да погледнем малко по-широко на този въпрос. Ние имаме загинали във войните не само в село Голямо Асеново, но и от цялата община”, заяви той и поиска и в Димитровград да бъде издигнат паметник на загиналите във войните.

Към същата докладна да бъде добавено и издигането на паметник на Гоце Делчев в Димитровград предложи председателят на общински съвет Стефан Димитров,в отговор на писмо от страна на тракийското и македонско дружества в града.

Общинският съветник д-р Вълчо Митрушев припомни, че преди 10 години главният архитект на общината е отредил терен за паметник в Голямо Асеново. Желанието на инициативен комитет там е мономента да бъде открит за празника на селото 8 септември, в чест на 100-годишнината от Балканската война. В хода на дебатите стана ясно, че пари ще бъдат заделени и за Голямо Асеново, а за паметника на Гоце Делчев в Димитровград на сесията през април.

Общинските съветници решиха още Общината да разработи проект и да участва като водещ партньор по програмата за Трансгранично сътрудничество България-Турция за ремонт на спортна зала “Младост”. Съветниците приеха и решение за придобиване на имотите на спортната зала, комплексите “Миньор” и “Раковски”, борцовата зала и спортната площадка “Миньор”. Причината е, че в момента тези имоти са и държавна и общинска собственост. Отправено е искане до Областния управител за деактуването им.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване