03/29/13 17:30
(http://www.hsnovini.com/)

В Хасково гласуваха пари за спорта, за любовниците – не

Общинският съветник от ДПС Себахтин Исмаил

Поисканите средства за подпомагане на Баскетболен клуб „Хасково 2012″ и на Футболен клуб „Хасково 2009″ провокираха дълги дебати сред общинските съветници, на редовното им заседание днес. Докладни са внесени от Комисията по спорт, туризъм и младежки дейности, която предлага  двата клуба да бъдат подпомогнати с по 70 000 лв.

Дебатите бяха провокирани от изказване на общинския съветник от ДПС Себахтин Исмаил, който изрази категоричното си несъгласие община Хасково да се ангажира с толкова големи суми към спортните клубове и предложи исканите 140 000 лева да отидат за ремонт на разбита улица срещу местната жп-гара.

“В тези два отбора са събрани най-маститите бизнесмени в  Хасково. За тях тези спортове са хоби. Те се чудят по какъв начин да си похарчат парите. Обикалят света на длъж и на шир със знайни и незнайни любовници, и си харчат парите. След като толкова много държат на отборите си нормално е  да финансират, а с тези 140 000 лв. общината да инвестира в нещо полезно за града”, сподели Исмаил.

Така изказването му провокира реакция на общинският съветник от ДСБ Красен Ангелов, който помоли своя колега да назове поименно бизнесмените с любовници в залата. В отговор  Исмаил заяви, че ще се смили над колегите си и обяви, че за любовниците няма повече да каже нищо. Възмущението си от несъгласието му да подкрепи докладната изрази Божидар Драганов от БСП. Той обвини Исмаил, че не вижда по-далече от носа си и застана зад позицията, че децата на Хасково трябва да спортуват.

Общинските съветници решиха да бъдат отпуснати средства за двата спортни клуба

Последваха изказвания от страна на Сена Радева от ГЕРБ, Мехмед Атаман от ДПС, Красен Ангелов и Иван Иванов от ДСБ, които бяха категорични, че двата клуба трябва да бъдат финансово подпомогнати. Докладната гласно подкрепи и Митко Ламбов от “Гергьовден”.

“Спортът е международното послание на една държава, което кара децата да са последователи на своите спортни кумири. Кога Хасково е виждал по пълна зала на баскетболна среща. Миналата година коментирахме, че ще подкрепим баскетбола ако влезе в републиканско първенство – направи го”, сподели и кмета Георги Иванов, който призова съветниците да подкрепят докладната.

В крайна сметка общинските съветници решиха да бъдат отпуснати до 100 000 лева за баскетболен клуб “Хасково 2012″ и до 70 000 лева за Футболен клуб “Хасково 2009″.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване