03/30/13 19:59
(http://www.klassa.bg/)

Бойчев: Орешарски е послание, че нещата ще бъдат устойчиви

Дава послание навън, че това е един човек, който няма да изпусне нещата от контрол като финансова рамка и стабилност на държавата. Това каза Жельо Бойчев от БСП за обявеното намерение Пламен Орешарски да бъде премиер, ако БСП спечели изборите, предаде репортер на БГНЕС.
Жельо Бочев, който ще води листа на партията в 23 – ти МИР в София, счита предложението на Сергей Станишев за изключително правилен ход в тази ситуация като подход, а като персонална кандидатура за изключително удачно. "Моето впечатление от срещите, които аз съм имал не само в партията, а и извън партията, че Пламен Орешарски е една много приемлива кандидатура в много по-широки среди от левицата", каза той. Според Бойчев, кандидатурата на Орешарски дава послание за това, че следващото правителство с такъв премиер ще бъде "правителство на компетентността и на знанието, а не като това, което бяхме свидетели в момента".
Според него, в такъв тип несигурна ситуация, в която няма доверие към политическите лица и фигури, кандидатурата на Пламен Орешарски е много удачна, тъй като никой не оспорва неговите качества като човек професионалист, човек доказал се и то на различни нива в администрацията и в държавното управление. "Така че трудно мога да назова по-подходяща кандидатура", категоричен е той. Според Бойчев, на срещите на социалисти, на които е присъствал и той и Орешарски, бившият финансов министър е бил изключително радушно приеман. "Той е човек, който с работата си като народен представител и като финансов министър си извоюва уважението в нашите среди. Бил е винаги изключително коректен. Никакви основания няма, дори не се сещам и за нещо, което в последните 7-8 години дава основания да считам, че има нещо, което може да даде основания някой да се съмнява", подчерта той.


























БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване