03/31/13 15:21
(http://www.klassa.bg/)

Eлектронната валута Bitcoin поскъпна до $90 заради събитията в Кипър

В последния ден на месец март обменният курс на електронната валута Bitcoin прехвърли $90 и по този начин общата стойност на циркулиращите биткоини достигна 1 милиард американски долара, съобщи технологичният сайт kaldata.

В световен мащаб, 1 милиард долара не е много. Така например, паричната маса на България възлиза на $37,680,000,000 според справочника на ЦРУ Country Comparison :: Stock of broad money. Също така е изчислено, че официалните световни запаси от злато възлизат на около 165 000 тона, което по текущия към момента курс възлиза на 7-8 трилиона американски долара.

Според мнението на много експерти, ръстът на цифровата криптовалута е свързана с невероятните събития, разиграващи се в Европейския съюз. В стил на най-добрите социалистически традиции, властите на Кипър взеха решение да експроприират паричните средства на вложителите в кипърските банки. Пострадали са както физически, така и юридически лица: от банковите им сметки са изписани до 80% от паричните средства, а тегленето на останалите е ограничено до €300 на ден.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване