03/31/13 09:43
(http://www.klassa.bg/)

Загина командос от екипа, убил Осама бен Ладен

Командос от американската част Тюлен Група 6, който е участвал в операцията по екзекуцията на Осама бен Ладен, е загинал при тренировъчен скок с парашут край Марана, щата Аризона, съобщи източник от Пентагона, на когото се позовава Ен Би Си.

При инцидента са пострадали двама души. Единият е починал веднага след като бил откаран в болницата към Университета на Аризона. Другият е в стабилно състояние. Загиналият е Брет Шедъл, на 31 г. Името на вторият боец не се съобщава.
Загиналият се числи към подразделението на "тюлените", базирано на източния бряг на САЩ. Именно командосите от Тюлен Група 6 извършиха нападението в началото на май 2011 г. срещу къща в околностите на пакистанския гр. Аботабад, при което беше убит терорист №1 в света Осама бен Ладен. Всички бойци от тези части са експерти по водене на бой при всякакви условия, поради което тренират усилено и скокове с парашут.
Започнало е разследване на трагичния инцидент, станал в събота.

















Ен Би Си


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване