04/02/13 08:43
(http://www.klassa.bg/)

Белгийските националисти: Брюксел не е добро място за живеене

Брюксел не е добро място за живеене на чужденци - постоянно е студено и вали, мръсно е, а месото, което се сервира, често не е съобразено с "някои традиции" и е свинско.

Това гласи клип на крайната белгийска националистическа партия "Влаамс беланг" (Фламандски интерес), представен от телевизия Ве Те Ем.

Във видеото се твърди, че градът е препълнен от хора до краен предел и не може повече да посреща достойно нови чужденци.

Ако искате да избегнете множеството прояви на расизъм тук, останете си у дома, заявява младеж от клипа, озвучен на фламандски и представен със субтитри на френски език.

По-нататък се заявява, че системата за осигуряване на социални помощи е пред фалит, така че новодошлите трябва предварително добре да направят сметка за приходите си.

Като друг недостатък се посочва, че в много квартали са възникнали "смрадливи гета".

Не идвайте в тази мизерия, останете си у вас, призовават "случайни граждани", анкетирани за кампанията. По тяхното мнение десетките хиляди чужденци струват скъпо на града, а и местните власти са затруднени да им намерят подслон.

В Брюксел има и много кучета - малки и големи, ако не ги обичате, не идвайте тук; влаковете в Белгия закъсняват често и можете да изтървете часа си в службата за чужденците или за социални грижи, се посочва още в клипа.

Във финалните надписи се уточнява, че този партиен клип съветва чужденците да не се насочват към белгийската столица, тъй като "вероятно не оценяват, че животът в собствената им страна е далеч по-добър".

Клипът изглежда е насочен основно към чужденци с неевропейски произход, тъй като намеците, свързани със свинското месо и кучетата явно са отправени към мюсюлманската публика.

Мюсюлманската вяра забранява свинското месо, а кучетата се възприемат като знак на безчестие.

















Ве Те Ем


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване