11/11/12 13:23
(http://www.klassa.bg/)

Г. Табаков: Балканите сега не са добро място за инвестиции

 Ако се търси бърза печалба, Балканите не са добро място за инвестиции. Това коментира пред БНР Георги Табаков, председател на Български икономически форум. По думите му причината за това е, че в момента в повечето страни от региона потреблението не е на високо ниво.

 

Ако разчитате на това да бъдете инвеститор, който ще продава своите стоки и услуги на пазара на тези страни, може би трябва да изчакате някоя и друга година, каза Табаков. Той обясни, че ако обаче „искате да намерите място, което все още е с ниско заплащане на работната сила и при това много близо до един от най-големите пазари в света, какъвто е европейският, също така място, което е близо до пазарите на Близкия изток и Северна Африка - тогава вашето място е тук“. Определено се наблюдава че има инвеститори, които вече започват да мислят за завръщане от Китай и по-далечни дестинации към Източна Европа, подчерта Табаков.

 

Според него Балканите имат интерес икономическата ситуация в Гърция да започне да се оправя колкото се може по-бързо. Една от причините за това е, че страната има много добра традиция в усвояването на европейските фондове. А за една държава в криза европейските средства са един от най-добрите и сигурни източници на свежи ресурси в икономиката, смята председателят на Български икономически форум. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване