04/03/13 14:43
(http://www.klassa.bg/)

Марин Райков: Дължимата сума от правителството към бизнеса е около 108 млн. лв.


„Дължимата сума от правителството към бизнеса е около 108 млн. лв. Помолих министъра на финансите - да положи усилия за намаляване на това задължение. 70% от него е на един субект. Мерки са предприети”. Това каза пред журналисти министър-председателят Марин Райков след заседание на Министерски съвет в сряда.
„Правителството има ангажимент за размера на задълженията на централното правителство, общините отговарят за собствените си бюджети. Те получават годишно трансфер от правителството”, обясни финансовият министър Калин Христов, по повод писмо, което е изпратил до общините.
„Има промяна в закона за задълженията и договорите и изпратих писмо, с което информирам общините да имат предвид в работата си да изпълняват закона. Не става дума за ултиматум, просто информирам общините. Всички общини получават в срок трансфера, който се дължи от централното правителство. От там нататък те трябва да работят в рамките на собствените си бюджети и да не предприемат ангажименти, които надхвърлят бюджетите, тъй като не може да има допълнителен трансфер”, посочи финансовият министър.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване