04/03/13 12:49
(http://www.hsnovini.com/)

Младите театрали от Хасково впечатлени от графити на Ботев в Берлин

Графити, изобразяващи лика на българския революционер Христо Ботев са впечатлили възпитаниците на театралната школа при Младежки център- Хасково, по време на обмена на който бяха до вчера в немската столица Берлин.

Под мотото „От шницел до юфка” мероприятието, продължило седмица, е включвало беседи за здравословния начин на хранене. Хасковлии са се включили чрез своето изкуство и подготвените три уъркшопа- театрални изпълнения, черно- бели фотографии и кратко видео. В обмена освен от българска страна, участие за взели и представители от Полша, Австрия и домакина Германия.

Хасковлии се похвалиха от интереса на другите страни към тях и желанието на германците да научат български народни танци.

Освен в Германия, друга група от театралите при младежки център е била на обмен по същото време в австрийския град Гурк. Там те са участвали в мероприятието „Изкуството поставя мостове, които обединяват”, посветено на борбата с ксенофобията и расизма.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

и
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване