04/04/13 15:54
(http://www.hsnovini.com/)

Глобиха 4 заведения заради пушачи. Проверяват с полиция

Д-р Иван Александров, дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето”

Четирима управители на заведения в три града от областта са санкционирани от никотиновата полиция за неспазване на Наредбата за тютюнопушене на обществени места. По-голяма част от актовете са издадени в областния град. В един от случаите е глобена сервитьорка, която била хваната да пуши на работното място. Пред проверяващите жената споделила, че не знае за влязлата в сила забрана. По един акт има издаден в Харманли, а в Свиленград проверката е била съвместно с полицията.

“Ще зачестим проверките с полиция за респект и за улеснение на глобите на гражданите. С полицията се вземат по-лесно личните данни на нарушителите”, сподели д-р Иван Александров, директор дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето” към РЗИ-Хасково.

За първо нарушение глобата варира от 300 до 500 лв., като размерът на акта се определя от директора на Регионалната здравна инспекция. 164 проверки за спазването на забраната за тютюнопушене на обществени места са извършени от дирекцията през март. Издадени са 3 предписания.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване