04/07/13 09:56
(http://www.klassa.bg/)

Йом А Шоа – траурен ден в памет на жертвите на холокоста ще бъде отбелязан в Централната софийска синагога

Церемония по повод на Йом а Шоа – траурен ден в памет на жертвите на Холокоста, ще се проведе днес от 17.45 часа в Централната софийска синагога на ул. „Екзарх Йосиф”, съобщиха от Организацията на евреите в България „Шалом”. Церемонията се организира от Посолството на Държавата Израел, Организация на евреите в България „Шалом” и Централния израелтянски духовен съвет.
Има неща, които не трябва да се забравят; има истории, които винаги трябва да се разказват; има грешки, които никога не трябва да се повтарят! Нека помним паметта на милионите жертви на Холокоста и заедно да почетем тяхната памет.
След официалната церемония, Мартин Иванов председател на Държавна агенция „Архиви“, ще открие документалната изложба на „Съдбата на българските евреи”.
Йом а Шоа е траурен ден в еврейския религиозен календар е траурен ден в памет на жертвите на Холокоста. На 12 април 1951 г. Кнесета (Парламента) на Държавата Израел приема резолюция, с която се определя 27-то число на месец Нисан за Ден в памет на жертвите на ШОА (Холокост, Катастрофа). Според спецификата на еврейския календар този ден се отбелязва на различни дати. Тази година Йом а Шоа е на 7 април.

















"Фокус"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване