04/12/13 10:00
(http://www.klassa.bg/)

БНР ще предава с картина основните дебати от новите студиа на радиотелевизионната платформа Бинар


Българското национално радио /БНР/ ще предава с картина основните дебати между политическите сили в рамките на предизборната кампания за парламентарните избори, от новите студиа на радиотелевизионната интернет платформа „Бинар“.
„Искаме всичко онова, което излъчва Българското национално радио, да достига до нашите слушатели и зрители през стилистиката и езика на новите технологии. Интернет радиото Бинар е едновременно радио и телевизия в интернет, с форуми, подкаст, шест музикални канала предлагащи музикални стрийма на най-популярните жанрове: бг поп, чилаут, джаз, класика, инди, дуенде. Този проект предлага възможността на потребителите да достигнат до архивите на обществената медия, като съчетава едновременно традиционните и новите социални медии. Бинар позволява на интеркативното поколение от различни възрасти да използва новия език. Избрахме новите технологии, за да пренесем нашите послания“, отбеляза генералният директор на БНР Валери Тодоров, по време на официалното откриване на новия студиен комплекс на Бинар.

Радиотелевизионната медия в интернет на БНР е с обновена програмна схема и ще предлага 8 часова оригинална политематична аудио- визуална продукция. Бинар е с осигурена мобилност и може многокамерно да предава събития в глобалната мрежа от всяка точка.
Паралелно с излъчването на ток-шоутата, които все повече набират популярност сред младата аудитория, новата медия увеличава видео – излъчванията на концертите на творческите състави на БНР и проявите, на които обществената медия е съорганизатор и партньор.
Сред новите продукции са предаване за книги с автор Силвия Чолева и музикален формат посветен на суинга, който ще бъде воден от Лили Друмева. Водят се преговори със столичен клуб за излъчване на концертите на български изпълнители. Предвижда се стартирането на музикални програми на живо с музиканти и групи, предаването на театрални постановки и богата палитра от културни събития.
Радио Бинар вече излъчва гражданския контрол директно от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, като предстои да бъдат предавани пряко и дебатите на студентските клубове.
„Всичко онова, от което има интерес публиката ще бъде показвано. Проектът е насочен към младите хора и интерактивното поколение от всички възрасти. С развитието на цифровизацията, новата медия ще намери своето развитие. Бинар ще запази рамката си на радиотелевизионен интернет проект“, посочи Валери Тодоров.
Генералният директор на БНР подчерта, че Бинар е четвъртата програма, която БНР открива за период от четири години в условията на криза и финансови рестрикции и оптимизации.
Сред гостите дошли да пожелаят „На добър час“ на новия дигитален старт на Бинар, бе и доц. д-р Лилия Райчева - преподавател в Катедра „Радио и телевизия” на Факултета по журналистика и масова комуникация – СУ „Св. Климент Охридски. „Непрекъснато съм изненадана от новите идеи и инициативи на БНР, които поставят медията на челно място в българския медиен свят. От утре започва предизборната кампания, която ще доведе до надпревара и сред медиите в привличането на средства от политическите сили за попълване на бюджетите на много медии. В тази обстановка, БНР отново показа своето достойнство и аристократизъм. Защото, то предлага едно ново приложение, което ще позволи на много повече хора, освен да чуват радиото и да го виждат. Мисля, че днес е важно да успяваме да правим разлика между чуване и слушане , и между гледане и виждане. Надявам се, че бъдещите законодатели, когато дойдат и видят новите студиа, ще отворят сетивата си и няма да посегнат за пореден път на бюджета на радиото. Проектът за цифровизация на ефира започна не от телевизията, а от радиото. Аудио – визията, която предлага вече Българското национално радио не само отваря нови хоризонти, но го прави достойна и изключително конкурентна медия в наситения ни медиен пазара“, заяви доц. Райчева.
Прерязвайки лентата на новият студиен комплекс, Паулиана Новакова – директор на радио Бинар благодари на ръководството на БНР за подкрепата. „С този проект БНР стъпва не само в новите измерения на комуникация, но радиото продължава своето развитие в естествената посока на трансформации през новите технологии. Днес ние отново доказахме стремежа си отново да бъдем водеща медия. Чрез БИНАР, БНР инвестира не само в новите медии и технологии, но и в ново съдържание. Залагаме на млад екип, който ще се стреми да развива комуникацията с новите аудитории, които използват съдържание и са все повече в глобалната мрежа“, обобщи Новакова.
„Студиата на новото радио Бинар се намират най-високо в сградата на БНР. Новото радио стои високо, но не гледа отвисоко на традиционните технологии, защото то е част от тях“, подчерта Валери Тодоров.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване