04/12/13 05:29
(http://www.klassa.bg/)

Гърция и Русия активизират икономическите връзки

Министърът на транспорта на Русия Максим Соколов и заместник-министърът на външните работи на Гърция Димитрис Куркулас се срещат в петък в Атина.

В гръцката столица започва VIII сесия на гръцко-руската комисия за икономическо сътрудничество. Официалните лица и делегациите ще обсъдят конкретни проекти и предложения за активизиране на връзките в енергетиката, транспорта, промишлеността, селското стопанство.
Гърция и Русия търсят пътища за съвместните инициативи след период на известно затишие от последните няколко години, когато взаимната търговия бе попаднала под влиянието на световната финансова криза, а редица съвместни проекти в областта на енергетиката /петролопровода Бургас – Александруполис, гръцкото разклонение от "Южен поток"/ бяха спрени или отложени за неопределено време.
Сега руски инвеститори се надяват да влязат в балканската страна. Сред тях са компаниите "Газпром" и "Синтез", които искат да купят гръцката газова компания ДЕПА / DEPA/, изкарана на приватизационния тезгях.
Разглеждането на предложенията на инвеститорите за ДЕПА трябваше да съвпадне по време с междуправителственото заседание, но според източник на РИА"Новости" от гръцката приватизационна агенция процедурата е отложена за 29 април.
















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване