04/12/13 09:50
(http://www.klassa.bg/)

"Колхида" предлага полезни четива за всички възрасти и вкусове

Суперинтересни четива предлага "Колхида" през април. Ето някои от тях:
Просо – Суперхраната на бъдещето. Автор: Борислава Илиева
Тънка талия и блестяща коса – двата ключови момента за перфектна визия. Просото е този малък детайл в диетата ви, който може да ви осигури също идеална кожа и здрави нокти. То ще ви помогне, ако страдате от анемия, ако сте пили антибиотици или имате хрема. Просото ни пази от камъни в бъбреците, диабет, рак... освен това ни осигурява добро насроение! В него няма глутен, което го прави идеална храна за хора, страдащи от глутенова алергия.
Но просото не е само това. То е изключително вкусно и освен здраве ще донесе много вкус и цвят на трапезата ви. Комбинирайте го смело
с домати и босилек за солен вариант или с кокосово масло и мед за сладък. Изпечете вкусен домашен хляб или направете любимите на цялото семейство палачинки. Вариантите са безброй, а добрата новина е, че просото се комбинира успешно с любимите продукти на всяка домакиня.

Веганствор Автор: Борислава Илиева



Пътят към доброто здраве започва с правилното хранене. А добре изветно е, че фундаментална за здравословното хранане е консумацията на много плодове и зеленчуци. Може ли обаче менюто ни да бъде изцяло от растителна храна и да не се притесняваме, че ще ни липсават така необходимите белтъчини, витамини и минерали? Учените са категорични. Не само че може, но и трябва – ако искате да сте по-енергични, по-свежи, да изглеждате и да се чувствате по-млади изключете животинските храни. Ако не можете изцяло, опитайте поне за малко. Обещаваме ви впечатляващи резултати. В ръцете си държите първата в България книга която, ще ви помогне да кажете не на животинските продукти и ще ви научи да готвите пълноценно и вкуснои без тях. Тя ще ви ориентира в морето от новости и екзотики, които се предлагат в магазините за здравословни храни като годжи бери, чиа, рожково брашно, агар-агар, кори нори, сос мисо, кленов сироп, гомашио и прочие.

Мъже в кухнятар Автор: Невяна Кънчева

За тази книга може да се каже, че е нещо като „три в едно“, защото:

Тя би могла да бъде полезна за жените, които искат да поглезят мъжете си с кулинарни изкушения, които те обичат и никога не отказват.
Тя би могла да бъде помагало за мъжете, които биха искали все пак да опитат да приготвят нещичко – бързо, лесно и привлекателно.
Тя би могла да бъде консултант за мъжете-експерти в кухнята, които по-лесно ще намерят рецептата, която си струва. Разбира се, те просто ще хвърлят поглед върху нея и после ще експериментират, променят, творят... Пожелавам им успех!

Лекуване с мед – нов тираж, Автор: Поля Димитрова

Повече от 700 рецепти за над 300 болести, които даровете на пчелина побеждават – мед, пчелен прашец, перга, пчелно млечице, пчелна отрова и пчелен восък. Тези рецепти са неразделна част от аптеката на природата.

Египетски папируси свидетелстват, че медът и останалите пчелни продукти са били използвани широко за лечение и предпазване от много болести още преди повече от 3000 години. Древнокитайски и древноиндийски ръкописи също разказват за техните чудодейни свойства.

Индийският бог Вишну бил изобразяван като пчела, почиваща върху цвят на лотос. Дребните индуси смятали, че медът доставя на човека удоволствия, укрепва и запазва младостта.

В Древна Гърция този "най-ценен дар на природата" бил наричан "питието на младостта". Там в жертва на боговете принасяли плодове, намазани с мед. Според преданието, медът давал на боговете безсмъртие.

Великият Питагор бил сигурен, че е достигнал преклонна възраст благодарение на вегетарианската храна и меда. Изследванията и днес убедително доказват, че всичко това е проверена и потвърдена от живота истина.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване