04/12/13 05:10
(http://www.klassa.bg/)

Ню Йоркър се майтапи, че Пхенян обявява война на Майкрософт

Американското сп. Ню Йоркър се измайтапи, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун се готви да обяви война на корпорацията Майкрософт. Той бил бесен, защото поради проблеми в новата операционна система Уиндоус 8 се бил провалил пуск на балистична ракета, предаде РИА Новости.

Макар "информацията" да се позовава на "източници от Пхенян", всъщност става дума за пародийно произведение на известния хуморист Анди Боровиц. Той "цитира" съобщение на севернокорейската телеграфна агенция КЦТА, което гласи, че поради срив в Уиндоус 8 за неопределено време е отложено изстрелването на балистична ракета. "Според военни анализатори подобно съобщение дава рядката възможност да се запознаем с детайли от севернокорейската ракетна програма, която до миналата година все още използваше Уиндоус 95", пише Боровиц, използвайки умело терминологията на многобройни съобщения по темата.
Повод за майтапчийската публикация са поредицата от войнстващи закани, отправени от Ким Чен Ун най-вече към САЩ и техните съюзници, които Пхенян заплашва да атакува с ядрено оръжие. Северна Корея наистина е предислоцирала най-малко две балистични ракети Мусудан с обсег 3-4000 км. на източното си крайбрежие и може да осъщстви в близко време пуск на оръжие от този тип.
Някои руски медии приели на сериозно публикацията в Ню Йоркър и я разпространили с гриф "мълния", за да подчертаят спешността и важността й.

















сп. Ню Йоркър

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване