04/14/13 16:38
(http://www.klassa.bg/)

Магистрала "Тракия" ще бъде пусната най-рано в средата на юни

Въпреки съществения напредък на работата по последния лот на магистрала Тракия, пусковият срок – 31 май няма да може да бъде спазен. Това заяви вицепремиерът и служебен министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева след инспекцията на участъка от аутобана от Зимница до Карнобат. От фирмата-изпълнител са внесли в агенция „Пътна инфраструктура” искане за удължаване срока на договора заради форсмажорни обстоятелства. В момента двете страни са в процес на договаряне. Според Иван Иванов, представител на фирмата-изпълнител на строителството на лот 4, магистрата може да бъде готова до средата на юни.
Следващата седмица започва изплащането на забавените плащания с фирмите-подизпълнители, които работят на последния участък от лот 4 на магистрала „Тракия”. Захариева отчете съществен напредък на работата по последния лот, но въпреки това пусковият срок – 31 май няма да може да бъде спазен. Според нея, независимо че има подобрение от последната й инспекция, фирмата-изпълнител трябва да подобри съществено организацията по отношение инертните материали. Регионалният министър посочи, че не се работи на участък от 304 до 310 км. „Техника има, но очевидно имат проблем с инертните материали”, каза Захариева. Тя е настояла да се достави още техника за натрошаването на инертните материали, както и такава за полагане на циментовата стабилизация и асфалта. Захариева препоръча и, ако е необходимо, да се доставят инертни материали и от други места, а не само от кариери край новостроящото се трасе. „При добра организация на работа магистралата трябва да бъде открита до началото на активния летен сезон. Няма абсолютно никаква друга пречка в момента, освен организацията на работа и инертните материали”, допълни Захариева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване