04/14/13 14:44
(http://www.klassa.bg/)

Неиздадени книги направили Янукович един от най-богатите президенти в света

Украинският президент Виктор Янукович втора година получава лавина от пари за неиздадени книги, предаде Нюзру, цитирайки украинското издание „Седмично огледало“. Така Янукович печели 4 пъти повече от Барак Обама и 12 пъти повече от Владимир Путин. При това книгите не могат да се намерят нито в библиотека, нито в книжарниците.
Още през 2011 г. журналистите разкриха, че Янукович е получил хонорар от 16,4 млн.гривни (над 2 милиона долара) от печатницата „Нов мир“ в Донецк. Странното е, че тя не е издателство, но въпреки това е откупила авторските права за написаните от украинския лидер книги в периода 2005-2010 г., както и за бъдещите му творения.
През 2012 г. печатницата му плаща хонорар от 15,5 млн. гривни, като книгите на видния автор били отпечатани от други издателства. Но произведенията, които са на политико-икономическа тематика, ги няма по книжарниците. А ако се съди по хонорара, те трябва да са в тираж от поне 6 милиона екземпляра.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване