04/15/13 14:23
(http://www.hsnovini.com/)

Отстраниха от работа учителят забъркан в телефонна схема за измама

Иван Панайотов, началник РИО-Хасково

Учителят по физическо възпитание в Професионалната гимназия по механо и електротехника Иван Славов, който бе арестуван в края на миналата седмица за телефонна измама в Хасково е отстранен от работа.  40-годишният Иван Славов, който се опита да вземе 2 500 лева от 80-годишния хасковлия Иван Русев е пуснат от училищното ръководство в неплатен отпуск. Грози го дисциплинарно уволнение, ако се докаже, че е виновен.

“Разговарях с директорката на училището. Учител, който е обвинен в толкова тежко престъпление не може да бъде допуснат на работа в училище. Той няма да бъде на работа поне докато прокуратурата излезе с заключение. Директорът очаква до 2 дни писмо от прокуратурата., до тогава учителят няма да бъде допуснат на работа”, сподели началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов.

Според изискванията на закона, учителите трябва да имат чисто съдебно минало. Това е така и  според свидетелството за съдимост, което е представил Славов при постъпване на работа. Това беше и една от причините той да бъде пуснат на свобода след изтичане на 24-часовата полицейска мярка за задържане.

Според районната прокуратура Славов не е същинският измамник в престъпната схема. Очаква се утре Районният съд в Хасково да реши каква мярка ще бъде взета срещу него. В училището вече има назначен негов заместник, информираха от образователния инспекторат.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване