04/16/13 10:15
(http://www.hsnovini.com/)

Втори павилион за дюнери в Хасково с глоба

Снимка: архив

Втори павилион за продажба на дюнер в областния град бе санкциониран от инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните. Причината за издадения акт този път е неправилно съхранение на продуктите, според оказаните от производителя температурни норми.

За това нарушение собственикът на заведението за бързо хранене ще плати глоба от 500 до 1 000 лева. В края на март глоба отнесе друго  заведение за дюнери в Хасково, заради продажба на гарнитура от стари зеленчуци.

С глоба от 2 000 до 3 000 лева са санкционирани цех за преработка на месо в Тополовград, баничарница в Хасково и хранителен магазин в Свиленград. Причината за издадените актове е не воденето на добри производствени практики от фирмите.

Глобени са и двама служители на два търговски обекта магазин в Свиленград и заведение в Тополовград, заради липса на здравни книжки. Стоки с изтекъл срок са продавани в друг хранителен магазин в Свиленград.  132 извършените от инспекторите проверки през миналата седмица. Съставени са 7 предписания.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване